Συνολικές προβολές σελίδας

Σκύλος και παιδιά.

Πολλοί ρωτάνε αν μπορούν να συμβιώσουν σωστά παιδί και σκύλος.
Φυσικά και γίνεται!
Οι περιπτώσεις που ο σκύλος δαγκώνει ένα παιδί είναι σπάνιες και αυτό γίνεται σαν έσχατη ανάγκη του σκύλου και όχι από ζήλεια.
Τι εννοούμε;
Ένα παιδί άθελά του μπορεί να πιέσει υπερβολικά το σκύλο και να τον χτυπήσει κατά λάθος.
Γι'αυτό πρέπει πάντα να επιβλέπουμε όταν αφήνουμε στο ίδιο δωμάτιο το σκύλο με το παιδί μας.
Αυτό που πρέπει να σιγουρέψετε πριν έρθει το παιδί σας στον κόσμο, είναι ότι το σκυλάκι σας είναι κοινωνικοποιημένο και ότι δεν ορμάει πάνω στους άλλους ανθρώπους και τα άλλα ζωάκια όταν τα βλέπει (συνήθως το κάνει λόγω χαράς ή από το άγχος αποχωρισμού)
Αν πάρετε σκύλο μετά την απόκτηση παιδιού, η καλύτερη λύση είναι να πάρετε ένα ενήλικο από κάποιο καταφύγιο, έτσι ώστε να είστε σίγουροι για τον χαρακτήρα του σκύλου και για να αποφύγετε τα ατυχήματα που προκαλεί το κουτάβι καθώς μεγαλώνει (πχ ανάπτυξη δοντιών και δάγκωμα λόγω πόνου).
Αν πάλι, θέλετε να πάρετε κάποιο καθαρόαιμο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ενημερώσετε τον εκτροφέα του κουταβιού σας ότι υπάρχει παιδί στο σπίτι και να ζητήσετε συμβουλές για το πώς θα πλησιάσει το παιδί σας. (Σίγουρα ο εκτροφέας θα σας δώσει το κατάλληλο κουτάβι όσον αφορά το χαρακτήρα του για να συμβιώσει με παιδί).
Κάποιο τρικ για να γίνει πιο γρήγορα η σωστή συμβίωση παιδιού και σκύλου, είναι να δίνετε, για αρχή, με το ίδιο χέρι (μαμά και παιδί/μπαμπάς και παιδί) μία λιχουδιά στο σκύλο και στη συνέχεια να τη δίνει μόνο το παιδί (αυτό μπορεί να γίνει είτε στο σπίτι είτε στην βόλτα). Αλλά πάντα θα επιβλέπετε όσο μικρό και να είναι το σκυλάκι.
Επίσης, μην αφήνετε ποτέ το παιδί σας να ακουμπάει άλλον σκύλο χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Ποτέ δεν ξέρετε πόσο κοινωνικοποιημένο και πόσο δεκτικό μπορεί να είναι το σκυλάκι του άλλου. Σε περίπτωση αδέσποτου, μην αφήνετε το παιδί σας να το ακουμπάει γιατί δεν ξέρετε το χαρακτήρα του και το πώς θα αντιδράσει. (Αν σκέφτεστε όμως να το υιοθετίσετε, κάντε το τρικ που σας είπαμε με τη λιχουδιά, αφού πρώτα γνωρίσει εσάς).


Καλή συμβίωση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου